Almás-répás-mazsolás sütemény

12 szelet, előkészítés: 30 perc,
Sütés: 1 óra, zsírszegény

Hozzávalók:

almasrepas_suti225 g liszt
1 ½ tk. sütőpor
½ tk. só
1 tk. őrölt fahéj
5 ek. növényi olaj
1 narancs reszelt héja
és 4 ek. narancslé
140 g muscovado cukor
(más barna cukorral helyettesíthető)
140 g reszelt sárgarépa
1 közepes alma lereszelve
(magház és héj nélkül)
85 g mazsola
50 g tökmag
porcukor a sütemény tetejére

1. Előmelegítjük a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es fokozat).
Vajazzunk ki vagy olajjal vékonyan kenjünk ki egy 20 cm-es tortaformát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat. Egy másik tálban vegyítsük össze az olajat, a narancslevet és a cukrot.

2. A narancsos keveréket öntsük a lisztesre, adjuk hozzá a sárgarépát, az almát, a narancshéjat, a mazsolát és a tökmagot. Alaposan keverjük össze, majd kanalazzuk a sütőformába.

3. 50-60 percen át, tűpróbáig süssük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, a tetejére tálalás előtt szórjunk porcukrot.

SZELETENKÉNT: 207 kcal, 3 g fehérje, 36 g szénhidrát, 7 g zsír, 1 g telített zsírsav, 1 g rost, 13 g hozzáadott cukor, 0,47 g só

Jó étvágyat!

+ 1 tipp: az almahéjat lehetőleg ne dobd ki, hanem rágcsáld el, hiszen mint tudjuk, értékes vitaminok találhatók benne! Ha nem szereted vagy egész egyszerűen nem kívánod, készíthetsz belőle finom teát is.