Hogyan ajánlhatod fel SZJA 1%-odat?

 

Az adóbevallással egy időben:

  • Ha egyéni vállalkozó vagy: nyilatkozhatsz május 20-ig leadott adóbevallásodban a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.
  • Ha a NAV készíti el az adóbevallásodat: az adóbevallás-tervezet online javítása közben, a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.
  • Munkáltatódon keresztül: a 19EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb 2020. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak. (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jeled, a leragasztás helyén pedig az aláírásod.)
  • Ha magánszemélyként küldöd be adóbevallásodat: elektronikusan rendelkezhetsz a 19SZJA (1953) számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon 2020. május 20-ig.

Megj.: ha a bevallást meghatalmazott (pl. könyvelő) készíti és nyújtja be, a rendelkező nyilatkozatra vonatkozó jogosultságot is be kell jelenteni.

Utólagosan:

Ha az adóbevallásod már elkészült és beadásra is került, de az adód 1%-áról nem rendelkeztél, még nem késő! Az szja 1%-ról rendelkező nyilatkozat nemcsak a bevallással egy időben, hanem utólagosan is beadható.

Ha adóbevallásod leadásával egy időben nem nyilatkoztál az 1%-ról, akkor 2020. május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni az erre a célra kialakított 19EGYSZA jelű önálló nyomtatványon (ld. lent) a nyilatkozatodat ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy lezárt, adóazonosító jeleddel ellátott postai borítékban postán keresztül vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen leadva.

További információk arról, hogy hogyan lehet szja 1%-ról rendelkezni itt a NAV tájékoztató anyagaiban:

Adó 1% nyilatkozat letöltése >>

És hogy még mire érdemes odafigyelni az adó 1% felajánlása során, azt itt olvashatod


 

Adószámunk: 

18209974-1-41

A kedvezményezett szervezet neve: VitaFutura – az életért, a jövőért Kh. Alapítvány

Köszönjük.