Annafürdőn jártunk

Önkénteseink aktív részvételével, kiállítóként mi is részt vettünk a május 12-13-án Lengyel-Annafürdőn megrendezett Környezeti nevelés és ökoturisztikai kiállításon.

A kiállításon a látogatók – Alapítványunk mellett – megismerkedhettek a dél-dunántúli régió erdészeti erdei iskoláival, és különböző programokon vehettek részt a lengyel-annafürdői Természeti és Turisztikai Központ kínálatával és környék kirándulási lehetőségeivel ismerkedve.
A megnyitót követően a résztvevők egy része a lengyel-annafürdői Erdészeti Erdei Iskolához tartozó „Hunyor” tanösvényen ismerkedhetett a környék növény- és állatvilágáva, míg a látogatók egy másik csoportja lovaskocsival járta be a közeli Lengyel utcáit, a legbátrabbak pedig – az erdei iskolában kölcsönözhető – biciklikre pattanva tekertek a közeli ökoházhoz, ahol megújuló energiák hasznosítását, és a hagyományos paraszti gazdálkodást tapasztalhatták meg a gyakorlatban.
Ebédidőben fantasztikus szarvasgulyás várta a túrázókat, majd az erdei iskola épületének és a vendégház interaktív kiállítótermének bemutatására került sor. A délután hátralévő részét csuhébaba készítésével és fafaragással tölthették az érdeklődők.

Alapítványunk céljai és tevékenysége bemutatásával várta a felnőtt érdeklődőket, szelektív hulladékgyűjtős játékkal és táplálékházzal pedig a kicsiket.

Sajnos a vasárnapi programot elmosta az eső, de így is eseménydús hétvégén vagyunk túl, amelyet gyönyörű környezetben, kristálytiszta levegőn tölthettünk. Megyünk legközelebb is, addig pedig mindenkinek szívből ajánljuk a környéket és az ottani programokat!