Az Egészség Világnapja 2012.

Az Egészség Világnapját minden év április 7-én tartjuk, amikor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1948-as megalakulására emlékezünk.

Az Egészség Világnapja globális kampány, mely mindenkinek szól azzal a céllal, hogy rávilágítson olyan egyszerű egészségügyi kihívásokra, melyek világméretű hatással járnak. Lehetőséget ad arra, hogy egy-egy kiemelt témában olyan közös kezdeményezések induljanak, amelyek célja az egészség védelme és az egészség megőrzése.

A 2012-es év témájának az „Aktív öregedés”-t választotta a WHO.
(A WHO az Egyesült Nemzetek Szervezetének – ENSZ – egyik szervezete, amely a nemzetközi közegészségügy koordináló hatóságaként működik.)

A növekvő átlagéletkornak köszönhetően a társadalom ún. elöregedése – az idősek arányának növekedése – egyre több országban jelent kihívást. Ennek apropóján 2012-ben az Egészség Világnapja nemcsak arra fókuszál, hogy az egészséges életmód hogyan járul hozzá az életkor növekedéséhez, hanem az idősek aktív társadalmi szerepvállalására és az egészségmegőrzésnek ebben játszott szerepére is fel kívánja hívni a figyelmet.

Az egészséges életmódot sosem késő elkezdeni, ugyanakkor a fiatal-, illetve gyermekkorban elkezdett rendszeres mozgás, kiegyensúlyozott étrend és az egészségünkre való odafigyelés megfelelő alapot jelent az egészséges felnőtt, illetve időskorhoz.