Kiállításra megyünk

Május 12-13-án Környezeti nevelés és ökoturisztikai kiállítás, valamint a Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja lesz Lengyel-Annafürdőn. Mi is ott leszünk!

A kétnapos program során a résztvevők gyönyörű erdei környezetben ismerhetik meg a dél-dunántúli régió erdészeti erdei iskoláit, tanösvényeit, erdőpedagógiai, környezetvédelmi és szabadidős programkínálatát, a táborozási lehetőségeket. Bepillantást nyerhetnek ezen felül a Tolnai-hegyhát erdeinek és vizeinek növény- és állatvilágába, erdő- és vadgazdálkodásába, kultúrtörténeti értékeibe, illetve tájékozódhatnak a környék nyújtotta kirándulási lehetőségekről. A Szentkúti kunyhó-Ökoház látogatásával külön lehetőséget biztosítunk „zöld” technológiák és hagyományos életformák bemutatására is.

A kiállítás első napján (május 12., szombat) elsősorban a környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusok, szabadidő szervezők és osztályfőnökök, a második napon (május 13., vasárnap) az ökoturizmus iránt érdeklődő magánszemélyek, továbbá utazás- és rendezvényszervezők jelentkezését várjuk elsősorban.

Program
(mindkét nap azonos tartalommal)

10.00-10.30 Regisztráció

10.30-11.00 Megnyitó -V. Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja- az erdészeti erdei iskolák bemutatása

11.00-13.00 Fakultatív programok.
A) Szakvezetett gyalogos erdei túra a Hunyor tanösvényen, ahol Annafürdő növény és állatvilágát mutatja be a vadaspark, kilátó és pihenőtó érintésével. A tónál vízminőség vizsgálat bemutatása. Hossza kb. 2,5 km.
B) Kerékpáros túra az Szentkúti kunyhó-Ökoházhoz (6km), ahol a régi vályog építészetet és a legújabb „zöld” technológiákat (napelem, szélerőgép stb.) ötvözi a felújított, skanzen jellegű épület. A helyszínen a hagyományos paraszti gazdálkodást és életet mutatjuk be. Régi magyar háziállatokkal és gyümölcsfajtákkal is megismerkedhet.
C) „Apponyiak nyomában” lovaskocsis túrán megismerkedhet a település értékeivel, múltjával. A túra az Apponyi kastélyt, kastélyparkot, óvoda múzeumot, templomot és a pincészetet érinti.

13.00-14.00 Ebéd

14.00-16.00 Lengyel-Annafürdő Erdei iskola-kulcsosház, vendégház és interaktív kiállítótermének megtekintése, közben fakultatív kézműves foglalkozások (fajátékok készítése, fafaragás, csuhévirág készítés)

Egész nap folyamán a Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskolák és Ökoturisztikai Központok kiállítása, konzultációs lehetőség a bemutatkozó standokon, továbbá a parkerdei létesítmények megtekintése.

További információk és jelentkezési lap itt.