Kozmetikumok készítése házilag

A kozmetikumok – amelyek nagy részét napi, heti rendszerességgel használjuk – sokszor olcsó, rossz minőségű alapanyagokból készülnek és/vagy tele vannak az egészségre és a környezetre káros anyagokkal. Az egészségre káros anyagok között gyakran szerepelnek rákkeltő- vagy az idegrendszert károsító anyagok. A környezeti hatás szempontjából pedig kiemelendő a kozmetikumok nagy részének pálmaolajtartalma (például “bolti” szappant gyakorlatilag nem is lehet pálmaolajmenteset használni). 

Nyilván egyszerűbb egy üzletben készen megvenni a szükséges kozmetikumot (szappant, sampont, testápolót stb.). Ilyenkor is  figyelj azonban mindenképpen arra, hogy az adott termék milyen összetevőket tartalmaz, és keresd a káros vegyületektől mentes,  egészségre nem káros, környezetbarát  termékeket. 

Ha biztosra akarsz menni, akkor a kozmetikumaidat magadnak is elkészítheted, sőt a saját készítésű kozmetikum kiváló ajándék is lehet. Ha házilag készíted el a kozmetikumaidat, akkor biztos lehetsz benne, hogy csak egészséges és környezetbarát összetevők lesznek benne, ráadásul a keletkező hulladék mennyiségét is jelentősen csökkentheted. 

Az alábbi linken egyszerűen és gyorsan elkészíthető kozmetikumokat találsz, amelyekkel megismerheted a házi kozmetikumkészítés alapjait és kipróbálhatod magad ezen a területen. 
A házi kozmetikumok egyszerű receptjeit ide kattintva éred el. Sikeres kencézést kívánunk mindenkinek!  😉 

A cikk ihletője Jóegyütt cikke volt.