ÖkoManók – 13. kerületi Csata Utcai Általános Iskola

2016. április 21-én a XIII. kerületi Csata  Utcai Általános Iskolában tartott környezeti nevelőnk foglalkozást 1. osztályosoknak a Föld napja alkalmából. A téma “A szelektíven túl és kreatív hulladék” volt, ami lefedi az általános környezetvédelmet, szelektív gyűjtést és a kézműves újrahasználat lehetőségeit is.
Alább környezeti nevelőnk beszámolója olvasható.

“A suli ökoiskola is egyben és ennek jegyeit tapasztaltam is a folyosókon, rajzokon, dekorációkban. Mivel a Föld napja esemény éppen zajlott, ezt a gyerekek szépen jelenítették meg az iskola falain belül.
Az előadásom a “Szelektíven túl és kreatív hulladék” témát ölelte fel. 29 fő kis elsőssel jártuk körbe ezt a környezeti nevelési témát 90 percben.
 
Beszélgettünk az általános környezetvédelemről, azaz arról, hogy ők milyen apróságokat tudnak megtenni azért, hogy tisztább, egészségesebb tantermük, étkezésük, utcájuk legyen, milyen szokásokat lehet átalakítani azért, hogy például kevesebb műanyag hulladék-szemét keletkezzen. Kézműveskedtünk is az újrahasználat jegyében: a kidobásra ítélt papírgurigákból készítettünk kis figurákat, bábokat, apró ajándékdobozkákat. Ez utóbbi kapóra is jött a csapatnak, mert még anyák napja előtt voltunk, és a gyerekek egy része ezt szánta anyukájának ajándékba.
 
Felkészült, érdeklődő nagyon értelmes osztályt ismertem meg, ahová az ÖkoManók foglalkozást és a VitaFutura Alapítványt még mindenképpen visszavárják a jövőben!”