ÖkoManók – Hunyadi Mátyás Általános Iskola 1-2.

A 2017-es évet a XIII. kerületi Hunyadi Mátyás Általános Iskola első osztályos sajátos nevelési igényű csapatával kezdtük. Az iskola Ökoiskola és az osztály természetbarát. A lelkes csapat fogékony az élménypedagógia iránt, ezért az osztályt tanító pedagógus kérésére kísérleti jelleggel 5-6 egymást szorosan követő alkalommal találkozunk ebben a félévben.

Az ÖkoManók foglalkozás eddig két témával ismertette meg a gyerekeket. A Fűben-fában orvosság-gyógynövényes foglalkozás volt az első (január 19-én) , ahol a gyerekek sajátos igényeit figyelembe véve csoportbontással dolgoztunk. Saját készítésű gyógyteakeveréket készítettünk-amit otthon a család elfogyasztott. Memóriakártyákkal a gyógy- és fűszernövények kinézetét, neveit tanultuk meg. Ezenfelül minden kisdiáknak lehetősége volt egyedi díszítésű textiltáska rajzolására.
 
Második alkalommal (február 9-én) az újrahasználat és a szelektív hulladékgyűjtés volt a témánk, “A szelektíven túl” címmel. Megismerkedtünk a különböző csomagolóanyagfajták visszagyűjtési lehetőségével, az egyéni felelősségvállalással, és otthonról hozott papírgurigák újbóli felhasználásával állatfigurákat készítettünk.