ÖkoManók – Hunyadi Mátyás Általános Iskola 5.

Március 30-án friss, napfényes, szellős tavaszi napon fejeztük be a Hunyadi Mátyás Általános Iskola ‘BARÁTKOZOO’ elsős osztályával az ÖkoManók foglakozás sorozat utolsó összevont témáját: a foglalkozás most a komposztálásról, az otthon gyűjthető zöldjavak felhasználásról és a gabonamagvak, csírák megismeréséről szólt.

 A természetbarát osztály jól emlékezett a januárban készített gyógynövényteákra és arra is, hogy van olyan hulladék, amit a természet “készít el”, és van olyan, amit az ember hoz létre.
Ezen a foglalkozáson növényekkel ismerkedtünk. Ehhez szükségünk volt jó termőföldre is, mivel a gabona elültetése volt a célunk. Újból megnéztük, hogy mi kerülhet a komposztba és mi az, ami nem odavaló. Otthonról gyűjtött joghurtos, pudingos poharakat és pillepalackok levágott alját használtuk ültető cserépnek. Megkóstoltuk nyolcféle gabona magját,  megnéztük a formájukat és  csíranövénykéket is eszegettünk. Végül mindenki elültette saját cserépbe a búzamagocskákat, melyeket mondókával buzdítottunk növekedésre. A gyerekek az iskola fűszerkertjében helyezték el a cserepeket és gondozásukat örömmel vállalták.