ÖkoManók – Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Április 20-án a tavaszi télben, hidegben és esőben látogattunk el a 8. kerületi Grundsuliba, hivatalos nevén Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába.

Az 1. b osztály kisdiákjai már találkoztak a szelektív hulladékgyűjtéssel a  FKFV által szervezett interaktív előadáson. Ökoiskola lévén minden évfolyamon jeleskednek az osztályok valamilyen környezetvédelmi megmozduláson, versenyen, gyűjtésen.
 
A csapattal megnéztük, hogy milyen csomagolóanyagokat lehet újrafelhasználni otthon, és mit lehet szelektív gyűjtéssel hasznosítani. A gyerekek egy frappáns versikével is készültek, amit korábban tanultak. A versike a külön gyűjthető csomagolóanyagok fajtáiról és gyűjtési lehetőségeiről szólt.
 
Sok érdekes ötlet hangozott el a gyerekek részéről arról, hogy otthon milyen csomagolóanyagokat tudnánk még használni, mielőtt végleg kidobásra kerülnének. A foglalkozást kézműves tevékenységgel zártuk, ahol papírgurigából színes, mintás csörgőt készítettünk. A csörgőket erősen rázva, hangosak volunk, hátha megijed a hideg idő és végre eljön várva várt TAVASZ!