ÖkoManók – Szigetszentmiklósi József Attila Ált. Iskola

November 24-én Szigetszentmiklóson, a József Attila Általános Iskola első osztályosainál jártunk.
Az elsős osztály kis matrózai környezetvédő osztály, így sokfelé járnak környezeti neveléssel kapcsolatos külsős programokra.
Most mi vittük el hozzájuk a „Kreatív hulladék” témájú foglalkozásunkat, ahol az újrahasználatról és az otthonunkban keletkezett csomagolóanyagok szelektív gyűjtéséről volt szó.
A gyerekek – annak ellenére, hogy nemrég még óvodások voltak – rengeteg helyes ismerettel rendelkeztek a témánkat illetően.

A foglalkozás ideje éppen arra a napra esett, amikor az osztály a szokásos egészséges gasztro napját tartotta. Ilyenkor a szülők segítségével többféle gyümölcsből saláta, gyümölcsteák és finom ‘mentes’ sütik készülnek. A tanítók elkötelezettek, és hosszútávra terveznek a környezeti és egészségnevelési, valamint a természetvédelmi  témákkal, programokkal kapcsolatban. Mindig különös örömünkre szolgál, ha lelkes pedagógusok hosszú távú és elkötelezett munkáját segíthetjük tevékenységünkkel, hiszen így biztosak lehetünk benne, hogy a foglalkozásaink során átadott tudás mélyen és hosszú távra beépül a tanulók ismeretanyagába.