ÖkoManók – Zrínyi Miklós Általános Iskola

November 22-én „Tudatos vásárlás” foglalkozásunkkal kerestük fel a pesterzsébeti Zrínyi Miklós Általános Iskola összevont 5-6. osztályát.
Kiskamaszkorban vajon a gyerekek már tudják, hogy az általuk kedvelt élelmiszer egészséges-e a számukra? És ha van választási lehetőség, akkor a kedvelt ételt szívesen vásárolják-e környezetbarát csomagolásban? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ közösen a foglalkozáson.

A csapat tagjainak kedvence – legnagyobb sajnálatunkra – a csoki, a chips és a kóla volt, de beszélgetésünkből az is kiderült, hogy nem mindenki a lila papíros csokiért van oda; van, aki az étcsokoládét választja. Ennek kapcsán azon is eltöprengtünk, vajon a kedvelt csokoládékat milyen csomagoló anyagban kaphatjuk meg a boltokban. Vajon létezik környezetbarát csomagolásban is?
A csoki mellett egyéb élelmiszereket és háztartási szereket is megnéztünk e szempontok alapján.
Végül elkészítettük az újra-pénztárcákat, amihez most nem az osztály gyűjtötte az alapanyagokat, de a későbbiekben már az otthonról visszagyűjtött kombinált italdobozokból is készülhetnek újabb kézműves pénztárcák.