ÖkoManók

okomanok

ÖkoManók projektünk  programjait kifejezetten iskolák, gyerekrendezvények, iskolai osztályok részére állítottuk össze.

Hiszünk abban, hogy az egészséges és környezettudatos életre nevelés igazán úgy lehet hatékony, ha megfelelően ötvözzük az informatív és szórakoztató előadásokat a gyakorlati tapasztalatszerzés lehetőségével és az interaktív játékokkal. Foglalkozásaink jellemzően komplex pedagógiai szemléletre és gyakorlatra épülnek, kombinálva a drámapedagógiát, mozgásos játékokat, szemléltető tanítást, a kis és egész csoportos feladatmegoldások rugalmas váltakozását.

Komplett előadásaink és foglalkozásaink akár iskolai rendezvények programjába integrálhatók, akár önállóan felhasználhatók. Állami, önkormányzati fenntartású oktatási intézmények számára – a meghatározott éves keret mértékéig – ingyenesen igénybe vehetők.

Az ÖkoManók projekt keretében az alábbi programok érhetők el: 

Iskolai foglalkozások

Interaktív előadások és foglalkozások iskolai osztályok és iskolás korú gyerekcsoportok részére, melyek akár önállóan, akár iskolai rendezvények programjába integrálva felhasználhatók. 

Programunk átalakítás alatt áll, így az iskolák jelentkezését átmenetileg nem tudjuk fogadni. Hamarosan újra elérhetőek leszünk!

A programról bővebb információk ide kattintva érhetők el >>

Ovis mesejáték 

Mesés bábjáték az óvodás korosztály részére a hulladékképződés megelőzéséről és a szelektív hulladékgyűjtésről. A bábjáték során az óvodás korosztály nyelvén elhangzott információk mélyitését foglalkoztató füzet segíti.

Az ÖKO-Játékkal együttműködésben – az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával – megvalósuló projekt tavasszal három vidéki óvodában kerül bemutatásra.

A programmal kapcsolatos információk és híreink itt olvashatók >> 

Ovis könyvcsomag

A program keretében óvodák részére ajándékozunk környezeti szemléletformáló könyvcsomagokat, csomagonként mintegy 20-25 ezer forint értékben. A környezettudatos életre nevelő mesekönyvekből álló könyvcsomagokat személyesen vagy postai úton juttatjuk el a kiválasztott óvodák részére. 

A 2017-ben indított program keretében mindeddig összesen 12 könyvcsomagot ajándékoztunk öt budapesti és hét vidéki óvoda részére. 

A programról és a könyvcsomag tartalmáról bővebben itt tájékozódhatsz >>

Hasznos információk pedagógusoknak

Iskola- és óvodazöldítéssel, oktatási intézményeknek és gyerekeknek szóló környezet- és egészségtudatos kezdeményezésekkel kapcsolatos információk, program- és rendezvényötletek… tovább>>