Programunk átalakítás alatt áll, így az iskolák jelentkezését átmenetileg nem tudjuk fogadni. Hamarosan újra elérhetőek leszünk!

Iskolai foglalkozások projekt

Komplex pedagógiai szemléletre épülő játékos, interaktív foglalkozások a környezet- és egészségtudatos elméleti alapok és gyakorlati ismeretek elsajátítása érdekében

Alapítványunk kiemelt célja, hogy minél több – elsősorban vidéki – gyermekkel, fiatallal ismertessük meg az egészséges és környezettudatos élet alapjait. Céljaink elérése érdekében fontosnak tartjuk az oktatási intézményekkel, óvodákkal, iskolákkal való együttműködést.

Hiszünk abban, hogy az egészséges és környezettudatos életre nevelés igazán úgy lehet hatékony, ha megfelelően ötvözzük az informatív és szórakoztató előadásokat a gyakorlati tapasztalatszerzés lehetőségével és az interaktív játékokkal.

Foglalkozásaink jellemzően komplex pedagógiai szemléletre és gyakorlatra épülnek, ötvözik a drámapedagógiát, mozgásos játékokat, szemléltető tanítást, a kis és egész csoportos feladatmegoldások rugalmas váltakozását.

A környezeti témák feldolgozásában többnyire szerepet kap a játék, a mese, rajzos feladatok, kézművesség tárgykészítés formájában, valamint helyenként az ételkészítés és kóstolás is.

Mindezek mellett fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek az egyes témákat, kérdéseket részleteiben is megismerve, az elméleti alapokat elsajátítva a gyakorlatban is használható ismereteket és ötleteket szerezzenek.

Fentiek szem előtt tartásával kialakításra kerülő komplett előadásaink és foglalkozásaink akár iskolai vagy óvodai rendezvények – pl. iskolanapok – programjába integrálhatók, akár önállóan – pl. osztályfőnöki óra keretében – felhasználhatók, állami, önkormányzati fenntartású oktatási intézmények számára – a meghatározott éves keret mértékéig –ingyenesen igénybe vehetők.

A program számokban

Alkalom

Tanóra

Résztvevő

Öko-iskolák és öko-óvodák számára együttműködő partnerként is ajánljuk alapítványunkat, melynek keretében – akár ötletgazdaként, akár résztvevőként – támogatást nyújtunk öko- és egészségprogramok kidolgozásához és megvalósításához.

Előadás- és programlehetőségek

„Fűben, fában orvosság”

Kóstolóval egybekötött előadás gyógynövényekről (alsó tagozatos osztályok/kisiskolások számára, kb. 45 perc, max. 15 fő; előadások tartása tavasztól-őszig)

„Mag, mag, búzamag”

A gyerekek játékos formában ismerkednek a kenyérkészítéshez használt magokkal és a lisztkészítés rejtelmeivel (1-3. osztályos csoportok számára, kb. 45-90 perc, max. 15 fő)

„Kreatív hulladék”

Kézműves, kreatív, alkotó foglalkozás hulladékok újrafelhasználásával (6-18 évesek számára, kb. 45-60 perc)

„Tudatos vásárlás”

Interaktív előadás a fogyasztói társadalom, a vásárlási szokások és egyéni motivációk tükrében (6-18 évesek számára, kb. 45-120 perc)

„Reklám és fogyasztás”

Egyéni fogyasztási szokásainkat, valamint ennek környezetünkre és társas kapcsolatainkra gyakorolt hatásait vizsgáljuk (10-18 évesek számára, kb. 45-90 perc)

„Zöld otthon”

Ház körüli praktikák, melyekkel magunkat egészségesebbé, az otthonunkat környezetbarátabbá tehetjük (6-18 évesek számára, kb. 45-90 perc)

„A szelektíven túl”

Foglalkozás a csomagolóanyagok, a megelőzés, a szelektálás és az újrahasznosítás jegyében (6-18 évesek számára, kb. 45-90 perc)

„Utazz felelősen”

Interaktív előadás a felelősségteljes utazásról (középiskolás osztályok számára, kb. 45 perc)

Programunk átalakítás alatt áll, így az iskolák jelentkezését átmenetileg nem tudjuk fogadni. Hamarosan újra elérhetőek leszünk!

feliratkozás VitaFutura hírlevélre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről!

Ha nem akarsz lemaradni aktuális híreinkről, és szeretnéd az elsők között olvasni cikkeinket, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési tájékoztató

Sikeresen feliratkoztál. Hamarosan érkezik első levelünk. Ha mégsem, kérjük, ellenőrizd spam mappád vagy - ha Gmailt használsz - a promóciók között. Ha ott sem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] email címen.

Pin It on Pinterest