Adventi hálanaptár

Az Adventi hálanaptár egy 24 napos kihívás, amelynek célja, hogy az advent időszakában a fogyasztás helyett arra koncentráljunk, amiért hálásak lehetünk. 

Az adventi kalendáriumhoz hasonlóan az Adventi hálanaptár az ajándékozás időszakában naponta más és más “ajándékra” emlékeztet minket, olyan dolgokra, amelyekkel már rendelkezünk, és amelyeket természetesnek veszünk, pedig hálásnak kellene lennünk értük. 

Eddig (2017-ben és 2018-ban) a kanadai An Advent of Gratitude kezdeményezést követtük, de mivel most ők nem jelentkeztek újabb kihívással, így idén a saját fejünk után megyünk. 🙂 És ha már nyakunkba szakadt ez a nagy szabadság, csavarunk is egyet az adventi hálanaptáron…

Biztosan láttál már Te is olyan adventi kihívást, amely az advent időszaka alatt nem kivesz a naptárból dolgokat, hanem betesz, mondjuk, egy dobozba. A dobozt pedig karácsonykor odaadományozza egy gyerekotthonnak, anyaotthonnak, kórháznak, menhelynek, rászoruló családnak stb. Idén mi is ezt fogjuk csinálni, azzal a különbséggel, hogy az Adventi hálanaptár szellemében minden nap meghatározott dolgot fogunk a dobozba tenni.  (Ha esetleg az aznapi ajándék nem illik a kiválasztott intézményhez vagy családhoz, akkor nyugodtan cseréld le tetszés szerinti másik ajándékra.)

A napi kihívásokat az Adventi hálanaptár Facebook-oldalán (itt) követheted.

Válassz ki egy közeledben lévő szervezetet – családsegítő központot, anyaotthont, gyerekotthont, menhelyet stb. – vagy családot, akiknek szívesen segítenél és akikről tudod, hogy örülnének egy ilyen ajándékcsomagnak.  Ha ez megvan, készíts elő egy nagyobb dobozt és kalandra fel! A Facebookon találkozunk. 

Korábbi évek kihívásai itt érhetők el.