Adventi hálanaptár

Az Adventi hálanaptár egy 24 napos kihívás, amelynek célja, hogy az advent időszakában a fogyasztás helyett arra koncentráljunk, amiért hálásak lehetünk.

Az adventi kalendáriumhoz hasonlóan az Adventi hálanaptár az ajándékozás időszakában naponta más és más “ajándékra” emlékeztet minket, olyan dolgokra, amelyekkel már rendelkezünk, és amelyeket természetesnek veszünk, pedig hálásnak kellene lennünk értük.

A kezdeményezés „An Advent of Gratitude” néven Kanadából indult, ahol – azonban a kezdeményezők egyéb elfoglaltságai miatt – a kihívások két év (2017 és 2018) után megszűntek. Ennek ellenére 2019-ben mi folytattuk a kezdeményezést, sőt kicsit csavartunk is rajta….

Adventi hálanaptár - nyalóka szív és karácsonyi fények

A kihívás végén, kérjük, ajánld fel az összegyűlt összeget egy non-profit szervezet részére, lehetőség szerint egy helyi kezdeményezésnek, amely a nálunk kevésbé szerencséseket hivatott támogatni. 

Adventi hálanaptár 2019

2019

Mivel a kanadai „An Advent of Gratitude” nem jelentkezett új kihívással, így idén a saját fejünk után megyünk. És ha már nyakunkba szakadt ez a nagy szabadság, csavarunk is egyet az adventi hálanaptáron…

Adventi hálanaptár 2018

2018

A módszer nem változott, a napi kihívások azonban igen… A napi kihívások továbbra is tartalmaznak „pénzbeli ajándékot” is, az egyes kihívások azonban az előző évinél egy fokkal talán nehezebbek. Adventi Hálanaptár középhaladó szint. 🙂 

Adventi hálanaptár 2017

2017

A naponta más „ajándékra” emlékeztető kihívás, tartalmaz egy kisebb összeget is – ha úgy tetszik, pénzbeli ajándékot -, amely 24 nap alatt kisebb adománnyá gyűlik, és amelyet tetszőleges civil szervezet részére ajánlhatsz fel. 

Az Adventi Hálanaptár Facebook oldalán az Adventi időszakban naponta követheted a kihívást, valamint környezetbarát, minimalista és slow karácsonyi tippeket is találsz.

feliratkozás VitaFutura hírlevélre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről!

Ha nem akarsz lemaradni aktuális híreinkről, és szeretnéd az elsők között olvasni cikkeinket, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési tájékoztató

Sikeresen feliratkoztál. Hamarosan érkezik első levelünk. Ha mégsem, kérjük, ellenőrizd spam mappád vagy - ha Gmailt használsz - a promóciók között. Ha ott sem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] email címen.

Pin It on Pinterest