AfRoho – afrikai program

Az AfRoho a VitaFutura – az életért, a jövőért Közhasznú Alapítvány afrikai programja. A VitaFutura elkötelezett a környezetvédelem, az elmaradott területek és hátrányos helyzetűek támogatása, a társadalmi, gazdasági és szociális esélyegyenlőség megteremtése mellett, itthon és külföldön egyaránt. Ennek keretében kiemelt hangsúlyt fektetünk a pazarló fogyasztás csökkentésére és az ún. fogyasztói társadalmak által előidézett, globálisan is érvényesülő negatív hatások – szegénységi olló szélesedése, globális klímaváltozás, élelmiszerválság, vízválság stb. – enyhítésére.

Afrikai programunk elsősorban utóbbi célok elérését szolgálja. Az AfRoho keretében Afrikában valósítunk meg támogatási, fejlesztési programokat, elsősorban az oktatási lehetőségek támogatása és az afrikai országokat leginkább sújtó problémák kezelése révén.

Jelenleg Kenya fővárosának egyik nyomornegyedében, Matopeniben működő óvoda, általános iskola és középiskola (együtt Boston iskolák) számára biztosítunk támogatást az alábbiak szerint:

  • „Jelképes örökbefogadás” programunk keretében rászoruló gyerekek közvetlen támogatására (iskoláztatási költségek finanszírozása) van lehetőség;
  • támogatók toborzásával és pénzadományok gyűjtésével támogatjuk az intézmény fejlesztési projektjeit (gyermekotthon, élelmezési program, kémiai labor stb.);
  • emellett üzemeltetjük és menedzseljük az iskolák weboldalait.

A jövőben Kenya más – elsősorban vidéki – területein is tervezünk programokat indítani elsősorban a gyerekek helyzetének javítása érdekében.

A támogatandó intézményeket, csoportokat minden esetben megbízható, személyes ismeretségen keresztül választjuk ki, ezáltal is biztosítva, hogy a támogatók adománya a lehető legjobb helyen, céljaink megvalósulása érdekében kerüljön felhasználásra. Ennek megfelelően a Boston iskolákkal évek óta – gyakorlatilag napi szinten – tartjuk a kapcsolatot és személyesen is jártunk az intézményben. A jövőbeli programok kialakítása során szintén kiemelt figyelmet kap a személyes kapcsolat és megbízhatóság.

Afrikai programunkról bővebben az AfRoho weboldalán tájékozódhatsz.