AfRoho – afrikai program

Az AfRoho a VitaFutura – az életért, a jövőért Közhasznú Alapítvány afrikai programja. A VitaFutura elkötelezett a környezetvédelem, az elmaradott területek és hátrányos helyzetűek támogatása, a társadalmi, gazdasági és szociális esélyegyenlőség megteremtése mellett, itthon és külföldön egyaránt. Ennek keretében kiemelt hangsúlyt fektetünk a pazarló fogyasztás csökkentésére és az ún. fogyasztói társadalmak által előidézett, globálisan is érvényesülő negatív hatások – szegénységi olló szélesedése, globális klímaváltozás, élelmiszerválság, vízválság stb. – enyhítésére. Afrikai programunk elsősorban utóbbi célok elérését szolgálja.

Az AfRoho keretében Afrikában valósítunk meg támogatási, fejlesztési programokat, elsősorban az oktatási lehetőségek támogatása és az afrikai országokat leginkább sújtó problémák kezelése révén.

Jelenleg futó támogatási programjaink Kenyában

Boston Iskolák Nairobiban

Kenya fővárosának egyik nyomornegyedében, Matopeniben működő óvoda (iskola-előkészítő), általános iskola és középiskola, valamint az iskola által fenntartott gyerekotthon támogatása „Jelképes örökbefogadás” programunk keretében és egyéni adományok révén. 

Mombasai menedékotthon

Az otthonban fizikálisan és/vagy szexuálisan bántalmazott gyerekeknek, gyerekkereskedelem áldozatainak és otthonról elszökött gyerekeknek nyújtanak menedéket és segítséget. 
Az otthon munkáját eseti adományokkal segítjük, és időnként elvisszük kirándulni az otthon aktuális kis lakóit. 

Eseti támogatások

Eseti támogatások keretében elmaradott térségben lévő vagy rászoruló gyerekekkel foglalkozó kenyai intézményeknek nyújtunk támogatást. Ennek keretében támogattunk már rászoruló gyerekeknek fenntartott óvodát, fogyatékos gyerekekkel foglalkozó lakóotthont vagy elmaradott területen működő iskolát.

A támogatandó intézményeket, csoportokat minden esetben megbízható, személyes ismeretségen keresztül választjuk ki

… és ha tehetjük, a támogatandó intézményeket időről időre személyesen is felkeressük, és magunk visszük el az ajándékokat. Mindezt segíti, hogy Móni, az AfRoho program vezetője az év nagy részét Kenyában tölti, így személyesen tudja felügyelni a támogatások átadását és átvételét.

Célunk, hogy a támogatók adománya a lehető legjobb helyen, céljaink megvalósulása érdekében kerüljön felhasználásra.

Z

Fentieknek megfelelően a Boston Iskolákkal évek óta – gyakorlatilag napi szinten – tartjuk a kapcsolatot és személyesen is jártunk több alkalommal is az intézményben. Emellett rendszeres kapcsolatban vagyunk az iskola egyéb – holland és finn – támogatóival is, akik szintén rendszeresen ellátogatnak az iskolába. 

Z

A mombasai menedékotthonnal szintén rendszeres kapcsolatban állunk. Az év nagyon részében Mombasában élő programvezetőnk személyesen viszi el az otthonba az adományokat, és általában a kirándulásra is elkíséri a gyerekeket.

Z

Az eseti támogatások során szintén kiemelt figyelmet kap a személyes kapcsolat és megbízhatóság. Eseti támogatás helyszínéül olyan intézményeket választunk, ahol jártunk már személyesen és/vagy személyesen ismerjük az ott dolgozókat. 

Afrikai programunkról bővebben – a lenti gombra kattintva – az AfRoho weboldalán tájékozódhatsz.

feliratkozás VitaFutura hírlevélre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről!

Ha nem akarsz lemaradni aktuális híreinkről, és szeretnéd az elsők között olvasni cikkeinket, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési tájékoztató

Sikeresen feliratkoztál. Hamarosan érkezik első levelünk. Ha mégsem, kérjük, ellenőrizd spam mappád vagy - ha Gmailt használsz - a promóciók között. Ha ott sem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] email címen.

Pin It on Pinterest