Irodaharmónia

Életünk közel felét a munkahelyünkön töltjük. Az itt folytatott életmódunk, a környezethez és egészséghez való hozzáállásunk meghatározó környezeti terhelésünk, testi-lelki egészségünk, munkavégzési képességünk és hatékonyságunk szempontjából.
A harmonikus irodában az ember és a környezet, a munka és a magánélet, a hatékonyság és az egészség harmóniában állnak egymással. Az irodai működés a lehető legkisebb terhelést okozza a környezet, valamint a kollégák testi és lelki egészsége számára, a munkavégzés kellemes környezetben, jó hangulatban történik. Mindez elősegíti a hatékony és hosszú távon is fenntartható működést.
A harmonikus iroda előnyt jelent a dolgozók, a munkáltatók és a tulajdonosok számára, valamint hosszú távú környezeti, társadalmi és gazdasági előnyökkel jár.

Harmonikus irodában:

  • Csökken az irodai működés környezetterhelése;
  • Pénzügyi megtakarítások érhetők el;
  • Növelhető a munkatársak elkötelezettsége és motiváltsága;
  • Javul a munkatársak hangulata és egészsége;
  • Javul a vállalati image.

„Irodaharmónia” projektünk célja, hogy online eszközök és előadások révén segítsük a hazai kis- és középvállalkozásokat a környezet- és egészségtudatos munkahelyi környezet kialakításában.

Az Irodaharmónia projektünk weboldalán (irodaharmonia.vitafutura.hu) elsősorban a hazai kis- és középvállalkozásoknak adunk hasznos tanácsokat a környezet- és egészségtudatos iroda kialakításához. Az érdeklődők hasznos tippeket és információkat találnak majd a vízfelhasználás mérsékléséhez, az irodai berendezések és az iroda energiatudatos működtetéséhez, a papírfelhasználás csökkentéséhez, az irodai működéstámogatás környezetbarát megvalósításához, az irodai szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás kialakításához, valamint egészséges és környezetbarát munkakörnyezet létrehozásához.