A környezet védelméről

viragA környezet védelme az elmúlt évek során kétségtelenül felértékelődött, mondhatni, divatba jött. A tévében, az újságokban és az interneten lépten-nyomon hallunk, olvasunk híreket olyan kérdésekkel kapcsolatban, mint a globális felmelegedés, a vizek és a levegő szennyezettsége, a kihalóban lévő fajok védelme és az energiahatékonyság. De valóban tudjuk, hogy miért fontos a környezet védelme és mit tehetünk mi hétköznapi emberek a Föld megóvása érdekében?

A VitaFutura alapítvány azért jött létre, mert hiszünk abban, hogy a környezet védelme tanulható, és fontosnak tartjuk, hogy a tanulási folyamat már a gyermekkorban elkezdődjön. A jövőt elsősorban gyermekeinknek építjük, de meg kell őket tanítanunk arra, hogyan vigyázhatnak személyes és környezeti értékeikre. Nagy felelősség hárul ebben a folyamatban a szülőkre. A szükséges információk átadásával, jó példával elöl járva nekünk is mutatnunk kell az utat.
De vajon meg tudjuk tanítani a gyermekeinket arra, hogyan óvják és védjék környezetünket, hogyan bánjanak tudatosan a föld erőforrásaival? Tisztában vagyunk egyáltalán azzal, hogy mit kellene tanítanunk?

Ezeken az oldalakon ehhez szeretnénk segítséget adni és megmutatni, hogy miért fontos a környezet védelme, mit tehetünk érte, mik azok a legfontosabb tudnivalók, amelyek segítségével szülőként vezethetjük gyermekeinket a környezettudatos élethez vezető úton.