Az Annafürdő Erdei Iskolának köszönhetően, alább egy tuti receptet közlünk. Akár fogyasztásra is alkalmas, ámbár nem ajánlott! 🙂
Hozzávalók:
(1 kiló 10 dkg kész gyurmához)
40 dkg liszt
20 dkg só
2 ek. étolaj
4 kávés kanál citromsav (vagy borkősav)
6 dl víz 1 doboz ételfestékkel elkeverve
- A lisztet a sóval és a citromsavval elkevered, jöhet hozzá az olaj és a víz. Elég híg massza lesz.
- Egy nagyobb lábasban közepes lángon elkezded főzni, és amikor már nem tudod kavarni, akkor kész is van. Lényegében egyszer csak hopp és össze is áll, kb. 4 perc alatt.
- Hideg helyen 10-15 percet pihentetni kell, mivel forró. A lábast azonnal be lehet áztatni.
- A citromsav (vagy borkősav) tartósítja és meggátolja a penészedést, így lezárt dobozban hűvös helyen tartva három hónapig használható.