Műanyagmentes július

A műanyag olcsó és kényelmes, ezért napjainkra olyan mértékben elterjedt, hogy szinte elkerülhetetlenné vált. Pedig a műanyag káros a környezetre előállítása során és használatát követően is… 

Az általunk használt műanyag – főként az egyszer használatos műanyagok – csökkentését kívánja elérni az Ausztráliában életre hívott Műanyagmentes Július kihívás is.

A kihívás célja nem az, hogy egyik napról a másikra száműzzük a műanyagot az életünkből. És főleg nem az, hogy mindezt egy hónapra tegyük, augusztus 1-től pedig visszaálljuk a “műanyagos” életmódra. És persze nem is az, hogy júniusban mindent előre megvegyünk, amire júliusban szükségünk lehet, hogy aztán augusztus 1-én elmondhassunk, hogy nem vettünk semmilyen műanyagot júliusban. 

A cél az, hogy felhívjuk a figyelmet a műanyagok veszélyeire és a felhasznált műanyag mennyiségének csökkentésére, illetve, hogy fenntartható megoldásokat találjunk az általunk használt műanyagok csökkentésére. A műanyagmentes július remek alkalom arra, hogy  új – műanyagmentes – megoldásokat próbáljunk ki, és új szokásokat vegyünk fel, amelyekkel éves szinten akár jelentősen is csökkenthetjük a műanyag hulladékunkat. 

A műanyaghasználat káros hatásairól és arról, hogy a szelektív hulladékgyűjtés önmagában miért nem elégséges itt olvashatsz

Műanyagmentes tippjeinket pedig ide kattintva találod.  

További olvasnivalók: