Húsvéti egyveleg

A finnek boszorkánynak öltöznek, a spanyolok csontvázként parádéznak, a németek lángoló szekeret gurítanak, Franciaországban harangból potyognak a tojások. Ahány ház, annyi szokás. Bármerre is járjunk, egy valami biztos, a hétvégén dőzsölés következik! Összegyűjtöttünk néhány „zöld” dekort és egészséges falatot az ünnepi készülődéshez.

Tojás – kicsit másképp
Borítsuk a tojást régi újságpapírból kivágott cetlikkel. Meghökkentő, stílusos és olcsó dekoráció!

papirtojas1

cso_tojas
Hogyan készül? >>>

Ajtódísz
Ha már belejöttünk az újságpapírból készített tojások gyártásába, folytassuk az ünnepi készülődést egy frappáns ajtódísszel! Több türelmet igényel és talán egy picit több kézügyességet, de megéri a fáradtságot!

ajtodisz
Hogyan készül? >>>

Origami nyuszi
Bármilyen használt csomagolót felhasználhatunk a nyuszi elkészítéséhez. Minél többet hajtogatunk, annál mutatósabb.

origami bunny5(1)

Hogyan készül? >>>

És ha munka közben megéheznénk, majszoljunk töltött tojást brokkolival!

boiled_eggA keményre főzött tojások (4 db) sárgáját kanalazzuk ki. A tojássárgájához adjunk sót, borsot, joghurtot (2-3 ek). A töltelék máris kész, töltsük vissza a krémet a tojásokba. Készítsünk mellé sajtmártást: előmelegített olajra (0,5 dl) tegyünk lisztet (5 dkg) és keverjük, amíg felhabzik. Ekkor húzzuk le a tűzről és öntsünk bele tejet (4 dl) folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon össze. Szórjunk bele reszelt sajtot (10 dkg) és visszahúzva a tűzre, melegítsük át. Szórjuk meg pici borssal és szerecsendióval. Vajazzunk ki egy hőálló tálat, az aljára rakjunk főtt brokkoli rózsákat (40 dkg) és pakoljuk rá a tojásokat. Öntsük rá a sajtmártást, szórjuk meg ismét sajttal és előmelegített sütőben süssük 10-15 percig. Pirítsunk hozzá kenyeret és máris kész az ünnepi fogás!