A finnek boszorkánynak öltöznek, a spanyolok csontvázként parádéznak, a németek lángoló szekeret gurítanak, Franciaországban harangból potyognak a tojások. Ahány ház, annyi szokás. Bármerre is járjunk, egy valami biztos, a hétvégén dőzsölés következik! Összegyűjtöttünk néhány „zöld” dekort és egészséges falatot az ünnepi készülődéshez.
Tojás – kicsit másképp
Borítsuk a tojást régi újságpapírból kivágott cetlikkel. Meghökkentő, stílusos és olcsó dekoráció!
Ajtódísz
Ha már belejöttünk az újságpapírból készített tojások gyártásába, folytassuk az ünnepi készülődést egy frappáns ajtódísszel! Több türelmet igényel és talán egy picit több kézügyességet, de megéri a fáradtságot!
Origami nyuszi
Bármilyen használt csomagolót felhasználhatunk a nyuszi elkészítéséhez. Minél többet hajtogatunk, annál mutatósabb.
És ha munka közben megéheznénk, majszoljunk töltött tojást brokkolival!
- A keményre főzött tojások (4 db) sárgáját kanalazzuk ki.
- A tojássárgájához adjunk sót, borsot, joghurtot (2-3 ek). A töltelék máris kész.
- Töltsük vissza a krémet a tojásokba.
- Készítsünk mellé sajtmártást: előmelegített olajra (0,5 dl) tegyünk lisztet (5 dkg) és keverjük, amíg felhabzik. Ekkor húzzuk le a tűzről és öntsünk bele tejet (4 dl) folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon össze. Szórjunk bele reszelt sajtot (10 dkg) és visszahúzva a tűzre, melegítsük át. Szórjuk meg pici borssal és szerecsendióval.
- Vajazzunk ki egy hőálló tálat, az aljára rakjunk főtt brokkoli rózsákat (40 dkg) és pakoljuk rá a tojásokat.
- Öntsük rá a sajtmártást, szórjuk meg ismét sajttal és előmelegített sütőben süssük 10-15 percig.
- Pirítsunk hozzá kenyeret és máris kész az ünnepi fogás!