Kerüld a felesleges ajándékokat!

telitajAjándékot adni jó. Kapni talán még ennél is jobb. (Szerintünk legalábbis…) De a karácsony nem kizárólag az ajándékozásról szól. Bármilyen furcsán hangzik is, de nem az a lényeg, hogy minél nagyobb és minél szebb legyen az ajándék. A karácsony a szeretet ünnepe, amikor a családdal, a barátokkal töltött idő (lenne) a legfontosabb. A szegfűszeges narancs illata, a séta a hóban (ami remélhetőleg karácsonyra meg is érkezik), egy közös játék öröme pótolhatatlan. Persze ajándékozni kell, az ajándék is hozzátartozik az ünnephez, de ne ess túlzásba az ajándékokkal!

Vegyél – vagy készíts – hasznos ajándékot, és ne költs többet, mint amit megengedhetsz magadnak!

A legjobb módszer, ha karácsonyi kívánságlistát írsz, és ugyanerre megkéred a barátaidat és a családod tagjait is. Így egészen biztosan elkerülhetitek, hogy felesleges, a másiknak nem tetsző ajándékra szórjátok a pénzt!

Mielőtt véglegesíted a saját listádat, gondold át még egyszer, hogy a listán szereplő dolgokra valóban szükséged van-e! Meg kell-e venni mindent, ami rajta van vagy van olyan, amit esetleg kölcsön tudsz kérni a barátnődtől vagy a haverodtól? Kérj hasznos és hosszú távon is használható – és jól kihasználható – cuccokat!